www.radartutorial.eu www.radartutorial.eu Principiile Radiolocaţiei

Type 275

Scurtă prezentare radarului, date tehnico-tactice

Ilustrație 1: Type 275

Ilustrație 1: Type 275

Date tehnico-tactice
frecvența de lucru: 3 450 … 3 614 MHz
(bande F)
perioadă de repetiţie a impulsurilor:
frecvenţa de repetiţie a impulsurilor: 500 Hz
durata impulsului de sondaj (τ): 0,5 µs
timpul de recepţie:
timpul mort:
puterea în impuls: 400 kW
puterea medie:
distanţa maximă fără ambiguităţi: 16 NM (≙ 30 km)
capacitatea de separare în distanță:
precizia de măsurare:
lățimea diagramei de directivitate:
numărul de impulsuri recepţionate:
viteza de rotire a antenei:
MTBCF:
MTTR:

Type 275

Radarul Type 275 este un radar de control al focului în banda F care a fost utilizat pe crucișătoare și pe nave mai mari din Marina Regală Britanică.

Radarul este format din antene de emisie și recepție separate, unele dintre blocurile de emisie și recepție fiind montate în cele două nacele de pe placa turnantă cu cabina. Nacelele echipamentelor sunt dotate cu aer condiționat. Radarul funcționează pe principiul scanării conice numai la recepție (Conical Scan on Receive Only), o formă specială de scanare conică. Acesta poate măsura distanța exactă, unghiul lateral și unghiul de elevație al unei ținte.

Deoarece antenele de emisie și de recepție oferă diagrame de antenă diferite, se publică informații diferite despre lățimea de înjumătățire a acestora. Antena de emisie radiază o diagramă cu o lățime de 6° și o înălțime de 8,2°. Diagrama antenei de recepție este simetrică, cu o lățime de 6,8°, dar este excentrică față de diagrama de emisie și se rotește în jurul axei sale centrale. Diagrama antenei bidirecționale care poate fi utilizată pentru detectarea țintelor are, prin urmare, o lățime de numai 4,8° și o înălțime de 5,2°. Unghiul de deschidere de la care pot fi recepționate interferențe prin lobul principal al modelului de antenă este de 7°.