www.radartutorial.eu www.radartutorial.eu Principiile Radiolocaţiei

TRS 2100 „Tiger S“

Scurtă prezentare radarului, date tehnico-tactice

Ilustrare 1: TRS 2100 S

Ilustrare 1: TRS 2100 S

Date tehnico-tactice
frecvența de lucru: 2 700 … 2 900 MHz
(bande S)
perioadă de repetiţie a impulsurilor:
frecvenţa de repetiţie a impulsurilor:
durata impulsului de sondaj (τ):
timpul de recepţie:
timpul mort:
puterea în impuls:
puterea medie:
distanţa maximă fără ambiguităţi: 60 NM (≙ 111 km)
capacitatea de separare în distanță:
precizia de măsurare a înălțimii:
lățimea diagramei de directivitate:
numărul de impulsuri recepţionate:
viteza de rotire a antenei: 15 ture/minut
MTBCF: 800 h
MTTR: 30 min

TRS 2100 „Tiger S“

TRS 2100 „Tiger S“ este un radar tactic cu rază medie de acțiune care funcționează în banda S pentru altitudini joase. Cu excepția celor două tuburi amplificatoare de putere din transmițător, radarul este complet echipat cu semiconductori. Este complet coerentă și utilizează modulația intrapulse. Puterea de emisie este generată de trei etaje de amplificare succesive: un preamplificator tranzistorizat, un tub cu undă progresivă ca amplificator de putere și un amplitron ca etaj de ieșire. Reflectorul parabolic are o dimensiune de 4,7 × 2,3 m și generează o diagramă Cosecans². Antena interogatorului IFF este integrată în antena radarului primar.

TRS 2105 „Tiger G“ este același radar, dar care funcționează în banda C, cu o rază maximă de acțiune de 70 km. Ambele versiuni au fost exportate în întreaga lume și, de asemenea, produse sub licență în unele țări (de exemplu, în Irak, sub denumirea SDA-G). China a comandat, de asemenea, câteva radare „Tiger“ și se presupune că tehnologia acestora a fost copiată și încorporată în radarele chinezești JY-8 și JY-9.

TRS 2100 și TRS 2105 a fost dezvoltat la sfârșitul anilor 1970 și a rămas adesea în uz până la sfârșitul mileniului trecut. O versiune specială pentru Forțele Aeriene Franceze a fost denumită Aladin.

Galerie foto a TRS 2105

Imagine 2: TRS 2105 „Tiger G“