www.radartutorial.eu www.radartutorial.eu Radar Grondbeginselen

AN/TPS-32

Beschrijving van de radarset, tactisch-technische kenmerken

Figuur 1: AN/TPS-32

Figuur 1: AN/TPS-32

Specificaties
Frequentie: 2 905 … 3 080 MHz
(S-band)
Pulsherhalingstijd (PRT): 1 090 … 3 772 µs
Pulsherhalingsfrequentie (PRF): 920 … 2 650 Hz
Pulsduur (τ): 30 µs
Ontvangsttijd:
Dode tijd:
Piekvermogen: 2,2 MW
Gemiddeld vermogen:
Instrumented Range: 300 NM (≙ 556 km)
Afstandsresolutie: 800 m
Nauwkeurigheidsgraad: 229 m; 0.5°
Bundelbreedte: 2,15º
hits per scan:
Rotatiesnelheid: 6 min⁻¹
MTBCF:
MTTR:

AN/TPS-32

De AN/TPS-32 is een transporteerbare, driedimensionale, computergestuurde verkenningsradar die werkt in de S-frequentieband. Naast de primaire radar omvat het systeem een secundaire radar, communicatiesystemen, stroomvoorziening, apparatuur voor gegevensverwerking en waarneming, en stem- en gegevensregistratiesystemen. Het zendvermogen en de pulsherhalingsperioden kunnen continu worden gevarieerd voor een betere dekking op grotere afstand of tegen laagvliegende doelen. De AN/TPS-32 bestaat uit drie unit shelters en de antenne array op een draaischijf.

De antenne is een horizontaal gepolariseerde phased array antenne met frequentie-afhankelijke beam sweep, die het desbetreffende antennepatroon elektronisch in elevatiehoek veegt. De lange zendpuls wordt verdeeld in vijf secties met verschillende frequenties, die vijf overlappende diagrammen vormen in de antenne die worden gedraaid tussen -1° en +18°. Elk van deze diagrammen is 0,84º hoog en 2,15º breed. De temporele volgorde van de diagrammen zou resulteren in een verschillende zijwaartse hoek voor elk elevatiebereik naarmate de antenne roteert. Om deze hoekfout te compenseren, wordt de hele antenne onder een kleine hoek gemonteerd. De antenneversterking van de array bedraagt ten minste 41 dB. De zijlobben zijn ten minste 25 dB kleiner dan de hoofdlob. De antenne kan voor transport worden gedemonteerd en op drie pallets worden verdeeld.

De radar werd ontwikkeld in 1958, was tot 1969 in dienst bij het US Marine Corps en is nu buiten dienst. De in Turkije gebruikte apparatuur werd aangepast aan de eisen van de NATO Air Defense Ground Environment (NADGE) en kreeg de aanduiding AN/TPS-64.

Afbeeldingen galerij van AN/TPS-32

Figuur 2: AN/TPS-32