www.radartutorial.eu www.radartutorial.eu Radar Grondbeginselen

RAN-30X

Beschrijving van de radarset, tactisch-technische kenmerken

Figuur 1: De RAN 30X bevat ook een IFF-ondervragingsantenne aan de achterzijde van de primaire radiator (back-to-back configuratie).
© 2016 www.leonardocompany.com

Figuur 1: De RAN 30X bevat ook een IFF-ondervragingsantenne aan de achterzijde van de primaire radiator (back-to-back configuratie).
© 2016 www.leonardocompany.com

Specificaties
Frequentie: X-band
Pulsherhalingstijd (PRT):
Pulsherhalingsfrequentie (PRF):
Pulsduur (τ):
Ontvangsttijd:
Dode tijd:
Piekvermogen:
Gemiddeld vermogen:
Instrumented Range: 25 … 200 km
Afstandsresolutie:
Nauwkeurigheidsgraad:
Bundelbreedte: 1,2°
hits per scan:
Rotatiesnelheid:
MTBCF:
MTTR:

RAN-30X

De RAN 30X, bij de Italiaanse marine MM/SPS-791 genoemd (MM betekent Marina Militare, een nomenclatuur vergelijkbaar met de Amerikaanse AN/… ) is een maritieme 2D multimode verkenningsradar die werkt in de X-band. Hij kan worden gebruikt als hoofdsensor voor gecombineerde lucht- en zeeverkenning op patrouillevaartuigen of als gespecialiseerde hulprol voor verkenning van dichtbij op grotere vaartuigen.

De antenne is gemonteerd op een mechanisch gestabiliseerd platform en corrigeert de door de toestand van de zee veroorzaakte helling van het schip. De primaire antenne is een parabolische reflector met twee verschillende antennepatronen: Eén straler vormt een Cosecans² patroon, een tweede straler vormt een potloodstraal bedoeld (met grotere gevoeligheid) voor over-the-horizon modus en anti-scheepsraket verkenning vlak boven het wateroppervlak. De antenne-array omvat ook een secundaire radarantenne (IFF) aan de achterzijde van de primaire radarantenne (back-to-back configuratie).

ModusGebruikGeïnstrumenteerd bereikRevoluties
1Lucht- en zeeverkenning100 km15 min⁻¹
2Navigatie en helikoptergeleiding40 km30 min⁻¹
3Horizon verkenning200 km3 min⁻¹
4Raketverdediging25 km30 min⁻¹

Tabel 1: Verband tussen de maximumafstand van de radar en de rotatiesnelheid van zijn antenne.

Bron: