www.radartutorial.eu www.radartutorial.eu Radar Örnekleri - Gemi Radarı

MGR

Radar birimi, taktik-teknik özellikleri açıklaması

Resim 1: MGR

Resim 1: MGR

Teknik veriler
Çalışma Frekans Aralığı: S-bandı
Darbe Tekrarlama Zamanı:
Darbe Tekrarlama Frekansı: Kademeli 830 Hz (ortalama)
Gönderim Darbe Genişliği (τ):
Alım Süresi:
Ölü Süre:
Darbe Gücü: 15 kW
Ortalama Güç:
Aletli menzil: 60 NM (≙ 110 km)
Menzil Çözünürlüğü: < 200 m
Konumlandırma Doğruluğu:
Işın demet açısı:
Bir Dönüşteki İsabet Oranı:
Anten Dönüş Adedi: 12 dev/dak
MTBCF:
MTTR:

MGR

MGR Milli Gözetim Radarı S-bandında çalışan, katıhal Doppler darbe tekniğini kullanan, sivil ve askeri amaçlar için geliştirilmiş, 2-boyutlu bir Uçuş Güvenlik Radarıdır. Bu tür radar, bir Türk kurumu tarafından tümüyle yerli imkânlar kullanarak geliştirilen ilk radardır. Bu radar gelişmiş tam evreuyumlu (fully coherent) işaret işleme ve frekans çeşitleme tekniğini kullanır ve ilaveten yağmur bölgelerinin yansıtırlığını (reflectivity) 6 farklı yükseklik seviyesinde görüntüler.

Bu radarın antenleri, İtalyan firması Leonardo’nun G-33 birincil Uçuş Güvenlik Radarının ve ATCR-33S ikincil radarının ALE-9 MSSR-33S antenine çok benzemektedir. Birincil radarın parabolik antenin yansıtıcısının çizgesi kosekant-kare karakteristiğe sahiptir. Sabit hedeflerden kaynaklanan gürültüyü bastırmayı (clutter rejection) iyileştiren, biri yüksek ve diğeri alçak anten çizgesi için iki adet boynuz ışıyıcıya sahiptir. Polarizasyon türü doğrusal ya da dairesel olarak seçilebilir.

Bu radarın ilkörneği Gaziantep Havaalanına (36°56'29.24" N   37°27'42.36" E) bir radom koruyucu içinde kurulmuştur. İlk Saha Uçuş Kabul Testleri 24.02.2020 tarihinde yapılacaktır.

Kaynak: