www.radartutorial.eu www.radartutorial.eu Principiile Radiolocaţiei

Rohini

Scurtă prezentare radarului, date tehnico-tactice

Ilustrație 1: Rohini

Ilustrație 1: Rohini

Date tehnico-tactice
frecvența de lucru: bande S
perioadă de repetiţie a impulsurilor:
frecvenţa de repetiţie a impulsurilor:
durata impulsului de sondaj (τ):
timpul de recepţie:
timpul mort:
puterea în impuls:
puterea medie:
distanţa maximă fără ambiguităţi: 200 km
capacitatea de separare în distanță: 200 m
precizia de măsurare: 50 m; ±0,5°
lățimea diagramei de directivitate: 1,8°…3°
numărul de impulsuri recepţionate:
viteza de rotire a antenei: 7,5 sau 15 ture/minut
MTBCF:
MTTR:

Rohini

Rohini este un radar de supraveghere aeriană 3D cu rază medie de acțiune, care funcționează în banda S și care recunoaște și urmărește țintele chiar și în situații complicate de interferență.

Radarul are o acoperire laterală de 360° și un unghi de elevație de până la 30° la o înălțime a țintei de 18 km. Rohini utilizează o antenă pasivă phased array care generează șapte modele de antene înguste suprapuse pentru a determina cu precizie înălțimea țintei. Antena este formată din 32 de rânduri, fiecare cu 48 de radiatoare individuale, care sunt grupate în patru segmente. Există, de asemenea, o antenă IFF capabilă de modul S la capătul superior al antenei radar primare.

Rohini este una dintre cele trei dezvoltări ulterioare din licența radarului polonez TRS-19 (versiunea de export a NUR-15 «Odra»). Denumirea comună a producătorului pentru toate variantele este 3D Central Acquisition Radar (3D-CAR):

Radarul este încărcat pe trei camioane TATRA 8×8: unul pentru antenă și electronica radarului (Radar Sensor Vehicle, RSV) și unul pentru adăpostul de control (Data Centre Vehicle, DCV). Cel de-al treilea TATRA transportă două generatoare diesel de 125 kVA pentru o alimentare independentă cu energie electrică. Radarul poate fi montat și demontat în 30 de minute.