www.radartutorial.eu www.radartutorial.eu Principiile Radiolocaţiei

P- 19

Scurtă prezentare radarului, date tehnico-tactice

Ilustrație 1: “Flat Face B”

Date tehnico-tactice
frecvența de lucru: 830 … 882 MHz
perioadă de repetiţie a impulsurilor:
frecvenţa de repetiţie a impulsurilor: 500 sau 600 Hz
durata impulsului de sondaj (τ): 2,1 µs
timpul de recepţie:
timpul mort:
puterea în impuls: > 300 kW
puterea medie:
distanţa maximă fără ambiguităţi: 160 km
capacitatea de separare în distanță: 350 m
precizia de măsurare:
lățimea diagramei de directivitate: 4,5°
numărul de impulsuri recepţionate:
viteza de rotire a antenei:
MTBCF:
MTTR:

P- 19

P-19 „Dunărea“ (denumire rusă: 1RL134; denumire NATO „Flat Face B“) este o stație radar mobilă cu două coordonate din gama undelor decimetrice. Radarul P-19 se poate interfața cu toate tipurile de sisteme automate de interacțiune și control: P-18, sistemele de rachete sol-aer SA-3 „Goa“ și SA-2 „Guideline“, precum și radioaltimetrele PRW-9 și PRW-16. Alimentarea cu energie a echipamentelor stației poate fi realizată de la generatorul electric 1, generatorul electric 2 și de la rețeaua externă 220 V ±5% 400 Hz. Consumul de energie nu depășește 15 kW.

Transmițătorul utilizează un generator magnetron. Prin urmare, radarul este un radar pseudocoerent. Gama de frecvențe de funcționare corespunde gamei magnetronului MI-119 (Fig. 2).

Antena utilizează polarizarea orizontală. Zona de acoperire a radarului în plan vertical este determinată de modul de alimentare a antenei. În modul în fază, lobul inferior al zonei de vizibilitate este cel mai extins și apăsat la sol. Acest mod este utilizat pentru a detecta țintele îndepărtate și cele care zboară la joasă înălțime. Pentru țintele cu altitudine de zbor mare pot exista omisiuni din cauza caracterului multi-lama al zonei de acoperire a radarului. În modul antifază, lobii sunt ridicați, ceea ce vă permite să detectați ținte la o altitudine mare. Limita superioară a zonei de detecție în antifază este de 20°.

Radarul include:

  1. O mașină cu o caroserie K-4 pe un vehicul ZIL-131, care adăpostește: echipament radar, echipament de interfațare cu alte radare, interogator radar secundar (1L23-6), echipament de achiziție și transmitere a datelor și un set de echipamente de măsurare, telefonie internă și echipamente de radiocomunicații.
  2. Unitatea antenă-mast este montată pe un vehicul ZIL-131, platformă pe care se află două generatoare electrice pe benzină AB-16-T/230/4-400-M1 și un mecanism de rotație a antenei.

Radarul poate fi combinat cu dispozitive antenă-mast 1RL82, 1RL82М și 1RL82M1 pentru a extinde raza de acțiune. Indicatorul de poziție a planului la distanță (VIKO) este conectat la radar prin cabluri și poate fi amplasat la o distanță de până la 300 m de radar.

Galerie de imagini P-19

Fig. 2: Magnetron MI-119 cu mecanism de reglare de precizie a frecvenței