www.radartutorial.eu www.radartutorial.eu Principiile Radiolocaţiei

Jagdschloß Radar

Scurtă prezentare radarului, date tehnico-tactice

Imaginea 1: Silueta radarului „Jagdschloß”


(faceţi click pentru mărire: 640·480px = 81 kByte)

Imaginea 1: Silueta radarului „Jagdschloß”

Date tehnico-tactice
frecvența de lucru: 120 … 157, 157 … 250 MHz
perioadă de repetiţie a impulsurilor:
frecvenţa de repetiţie a impulsurilor: 450 Hz ±15%
durata impulsului de sondaj (τ): 2 µs
timpul de recepţie:
timpul mort:
puterea în impuls: 8 bis 20 kW,
später 150 kW
puterea medie:
distanţa maximă fără ambiguităţi: 80 km
capacitatea de separare în distanță: 600 m
precizia de măsurare:
lățimea diagramei de directivitate:
numărul de impulsuri recepţionate:
viteza de rotire a antenei: 10 min⁻¹
MTBCF:
MTTR:

Jagdschloß Radar

Radarul „Jagdschloß” (FunkMGerät 404, FuMG404) a fost un sistem de căutare omnidirecțională fabricat de Siemens & Halske, care a livrat aproximativ 80 de unități către Wehrmacht. Acesta a fost dezvoltat în continuare pornind de la radarul experimental „Panorama”. Antena radar primară avea dimensiuni de 24 · 3 m și era formată din patru linii de 16 dipoli poziționați orizontal fiecare. Au existat două versiuni cu intervale de frecvență diferite. Antena de identificare era de tip țepușă, avea dimensiunile de 8,8 · 2 m și era formată dintr-o linie cu 8 dipoli verticali.

Deasupra radarului „Jagdschloß“ se afla o pâlnie moartă cu un diametru de aproximativ 20 km. De la această distanță, distanța oblică corespundea, de asemenea, aproximativ cu distanța de pe hartă.

Datele radar au fost afișate pe un indicatorul de observare circulară cu un tub cu fascicul de electroni cu diametrul de 40 cm și pe un indicator tip A pentru o mai mare precizie în determinarea distanței. Transmiterea imaginii radar a fost posibilă pe o frecvență purtătoare prin intermediul unui cablu de bandă largă către un post de comandă la distanță. Pentru „Jagdschloß A“, virajul trebuia transmis ca informație independentă. „Jagdschloß B“ a sincronizat rotația antenei cu frecvența de repetiție a impulsurilor. Un impuls nordic a apărut ca un punct pe ecran, astfel încât imaginea să poată fi adusă în poziția corectă. Reproducerea a fost făcută pe o „hartă de sticlă Seeburgtisch“ la scara 1:700 000.