www.radartutorial.eu www.radartutorial.eu Principiile Radiolocaţiei

Ocean Master

Scurtă prezentare radarului, date tehnico-tactice

Ilustrație 1: Cele trei ansambluri ale Ocean Master 400.

Ilustrație 1: Cele trei ansambluri ale Ocean Master 400.

Date tehnico-tactice
frecvența de lucru: 9,3 - 9,8 GHz
(bandă X)
perioadă de repetiţie a impulsurilor:
frecvenţa de repetiţie a impulsurilor: 300 Hz … 125 kHz
durata impulsului de sondaj (τ):
timpul de recepţie:
timpul mort:
puterea în impuls: 6 kW sau 8 kW
puterea medie: 100 W sau 400 W
distanţa maximă fără ambiguităţi: 7,5 … 240 NM
capacitatea de separare în distanță: 3 m
precizia de măsurare:
lățimea diagramei de directivitate:
numărul de impulsuri recepţionate:
viteza de rotire a antenei: 6 … 30 min⁻¹
MTBCF:
MTTR:

Ocean Master

Familia de radare Ocean Master este o generație de radare navale concepute pentru o gamă largă de aplicații. Acesta este format din două versiuni, Ocean Master 100 și Ocean Master 400, ambele putând fi utilizate atât pe aeronave cu aripă fixă, cât și pe cele cu aripă rotativă. Funcționând în banda X inferioară, radarul multifuncțional include misiuni de război maritim și de luptă antisubmarin, poate fi utilizat ca radar de recunoaștere și pentru operațiuni de căutare și salvare.

Sistemul poate controla desfășurarea armelor tactice, poate furniza date de navigație și poate oferi, de asemenea, avertizări meteorologice. Sistemele radar Ocean Master sunt un radar agil în funcție de frecvență, compact, dar foarte ușor. Toate ansamblurile versiunii de bază, inclusiv antena stabilizată în tangaj și ruliu, cântăresc în total mai puțin de 80 kg. Transmițătorul este oferit în două clase de putere diferite și există mai multe versiuni diferite de antene.

Radarul este proiectat să detecteze toate tipurile de ținte pe mare, inclusiv periscoape, bărci mai mici și plute de salvare. Aceste capacități se bazează pe utilizarea unei rate ridicate de compresie a impulsurilor, pe procesarea semnalelor și a datelor radar pe bază de software, cu integrare a ecourilor de la impuls la impuls și de la scanare la scanare și pe o gamă largă de viteze de rotație a antenei. Procesarea țintelor tactice oferă operatorului o imagine radar cuprinzătoare cu ghidare multițintă pentru recunoaștere și căutare simultană a țintelor, un fundal de imagine de hartă digitală, clasificarea țintelor și găsirea distanței dincolo de orizontul optic. Interfețele cu sistemele de navigație și de luptă ale aeronavei utilizează sisteme de bus standard. Variantele de echipamente mai mici, fără computerul central de bord, pot efectua, de asemenea, calculele extinse. Atât procesarea simplă a semnalelor radar, cât și tehnologia ISAR sunt utilizate pentru clasificarea țintelor pentru a permite recunoașterea tipului de navă prin afișarea siluetelor navelor (ecouri generate de diferitele suprastructuri ale navelor).

Sistemul este extrem de fiabil și include funcții complete de testare și BITE. Designul flexibil al configurației interfeței permite integrarea ușoară a sistemului. Ansamblurile și subansamblurile sunt ușor interschimbabile, fără a fi nevoie de reglare sau calibrare.

Ilustrație 2: Schema bloc

Ilustrație 2: Schema bloc