www.radartutorial.eu www.radartutorial.eu Principiile Radiolocaţiei

Flycatcher

Scurtă prezentare radarului, date tehnico-tactice

Ilustrație 1: Flycatcher, antena de sus în formă de con este radarul de urmărire a țintelor, iar bara de jos este antena radarului de recunoaștere.

Ilustrație 1: Flycatcher, antena de sus în formă de con este radarul de urmărire a țintelor, iar bara de jos este antena radarului de recunoaștere.

Date tehnico-tactice
alocareurmărire
frecvența de lucru: 9 200 MHz
bande I
bande I sau
bande K
perioadă de repetiţie a impulsurilor:
frecvenţa de repetiţie a impulsurilor: 4 800 Hz
durata impulsului de sondaj (τ): 0,2 µs
timpul de recepţie:
timpul mort:
puterea în impuls: 160 kW
puterea medie: 160 W
distanţa maximă fără ambiguităţi: 20 km
capacitatea de separare în distanță: 30 m
precizia de măsurare:
lățimea diagramei de directivitate: 1,1°2,4° sau 4,2°
numărul de impulsuri recepţionate:
viteza de rotire a antenei: 40 min⁻¹10 min⁻¹
MTBCF:
MTTR:

Flycatcher

Flycatcher este un radar de control al focului pentru sistemele de apărare aeriană din tancuri, tunuri antiaeriene și rampe de rachete. Acesta este format din două radare care împart sarcinile de alocare și urmărire a țintelor.

Antena radarului de recunoaștere este o antenă cu fantă cu ghid de undă de 1,5 m lungime. Acesta este montat coaxial sub antena parabolică a radarului de urmărire a țintelor. Antena radar de urmărire a țintei este situată în partea superioară centrală, în timp ce antena radar de căutare este montată mai jos. Ambele antene utilizează propriul canal de recepție. Transmițătorul radar de căutare utilizează un magnetron și funcționează în banda de frecvență I. În unele versiuni reduse, acest transmițător alimentează, de asemenea, antena de urmărire a țintei. Alte versiuni utilizează un transmițător separat care funcționează în banda K pentru urmărirea țintelor.

Este integrată o cameră de înaltă rezoluție. Utilizează un zoom optic de 30 … 300 mm.