www.radartutorial.eu www.radartutorial.eu Principiile Radiolocaţiei

TRS-2215

Scurtă prezentare radarului, date tehnico-tactice

Ilustrație 1: Thomson TRS-2215, forma mai veche a antenei.

Ilustrație 1: Thomson TRS-2215, forma mai veche a antenei.

Date tehnico-tactice
frecvența de lucru: 2,9 … 3,1 GHz
(bandă S)
perioadă de repetiţie a impulsurilor:
frecvenţa de repetiţie a impulsurilor: ≈ 380 Hz
durata impulsului de sondaj (τ): 3 · 13 µs
timpul de recepţie:
timpul mort:
puterea în impuls: 700 kW
puterea medie: 10 kW
distanţa maximă fără ambiguităţi: 510 km
capacitatea de separare în distanță:
precizia de măsurare:
lățimea diagramei de directivitate: β 1,5° (ε 1,3° - 3,6°)
numărul de impulsuri recepţionate:
viteza de rotire a antenei: 10 s
MTBCF:
MTTR:

TRS-2215

TRS-2215 este un radar de apărare aeriană 3D dintr-o familie de radare în bandă S (denumire IEEE) sau în bandă E/F (denumire NATO) a Forțelor Aeriene Franceze. Acesta utilizează o baleiere electronică a fasciculului în unghiul de elevație și a fost dezvoltat pornind de la detectorul de elevație SATRAPE.

Antena radarului primar constă din două grupuri de antene liniare dispuse vertical, alimentate de doi distribuitori de putere, formând astfel un canal diferențial și un canal de sumă. Fiecare dintre cele două grupuri de antene conține elemente radiante care radiază în mod polarizat circular. Cele două căi de recepție separate permit o funcție monopulse în unghiul de elevație. Schimbătorii de fază controlați digital între elementele antenei și liniile de alimentare corespunzătoare controlează direcția fasciculului.

Transmițătorul este o serie de amplificatoare de putere și utilizează un amplitron ca etaj de ieșire. Acest lucru permite utilizarea comprimării impulsurilor și o frecvență de transmisie care variază de la un impuls de transmisie la altul (agilitate de frecvență).

Canalele de recepție includ circuite de protecție împotriva interferențelor și trei circuite de control al unghiului. Sistemul MTI programabil procesează semnalele primite de la cele trei fascicule inferioare. Extractorul de ținte procesează semnalele de la radarele primare și secundare și le pregătește pentru detectarea ulterioară a țintelor controlată de procesor. Această recunoaștere a țintei calculează, de asemenea, înălțimea țintei și filtrează semnalele țintă utilizabile din semnalele de intrare pentru utilizarea ulterioară. Unitatea generează datele în format digital pentru transmiterea traiectoriei țintelor către un centru de control la distanță. Monitoarele și unitățile de afișare conțin, de asemenea, comenzi pentru controlul de la distanță al unității radar.

TRS 2215 sunt incluse în lista de livrare pentru sistemul francez de supraveghere a spațiului aerian Strida (Système de traitement et de représentation des informations de défense aérienne).

TRS 2230

Același radar cu o antenă mărită pentru o instalație fixă detașabilă este produs sub denumirea TRS-2230. Acesta poate fi controlat complet de la distanță de la un post de comandă.

Galerie foto a familiei de radare TRS 22xx

Imaginea 2: TRS 2215, cea mai nouă antenă de la Thales

Imaginea 3: TRS 2230